Vanliga frågor Utespa

Utespa

Kan jag tömma ur vattnet på mitt UteSPA under vintern?

Nej, det är rekommenderat att spabadet alltid är fyllt med vatten och inkopplat. Då det är svårt att tömma badet på allt vatten så kan det vid kallare temperaturer riskera att bl a pumpar och jets fryser sönder om det ligger vatten kvar i systemet.

Hur ofta behöver jag byta vatten?

Vi rekommenderar att vattnet i spabadet byts 3-6 gånger per år beroende på hur mycket badet används.

Hur ofta behöver jag rengöra filtren?

Rengör filtren med  1-2 veckors mellanrum. Det bästa sätter att vårda filtren på är att man har dubbla uppsättningar filter så att när det är dags att göra rent filtren så skiftar du de smutsiga filtren med ett par rengjorda så att det är klart för bad direkt.

Kan jag fjärrstyra mitt Spabad?

Till samtliga modeller av spabad från Viskan Spa går det att ansluta en Wi-Fi enhet för att fjärrstyra badet. Det som krävs är att det finns nätverksanslutning där karet står.

Vad gör en UV-C lampa?

UV-C lampan renar vattnet mycket effektivt och är speciellt framtagen för spabad  Den ger ett rent, friskt och klart vatten på ett miljömässigt och luktfritt sätt. UV-C lampan håller även tillväxten av mögel, alger, bakterier och virus under kontroll och kan reducera användningen av klor och andra kemikalier med upp till 80%. Detta innebär alltså även en klart reducerad driftskostnad av ditt spa.

Kan jag stänga av mitt Spa när jag åker på semester?

Spabadet bör alltid vara vattenfyllt och igång. Cirkulationspumpen gör att vatten cirkulerar, håller inställd temperatur och förhindrar algtillväxt.

Vad är en Ozongenerator?

Ozon renar vattnet genom att omvandla syre till ozon som effektivt håller ner tillväxten av bakterier och mögelsvamp som kan finnas i vattnet. När ozonet sedan lämnar badvattnet omvandlas det till vanligt syre igen, vilket innebär att det inte efterlämnar några biprodukter i vattnet. Viskans ozongenerator är anpassad efter badets storlek och vattenmängd, och är ofarligt att bada i, påverkar inte pH halten i badet så som traditionella kemikalier och gör att användningen av klor eller andra kemikalier kan minskas.

Vad gör jag om det blir strömavbrott när det är kallt?

Låt locket ligga kvar på spabadet för att förhindra värmeförlust. När strömmen återkommer kontrollera att cirkulationspumpen startar. Om badvattnet gått ner i temperatur kommer värmaren starta upp och värma vattnet till inställd temperatur.

Hur byter jag vatten i mitt Viskan spabad?

Bästa sättet att tömma karet är med hjälp av en dränkbar vattenpump.