Butiken

Hos Ekeby Bruk hittar du uppsalabornas egendesignade kvalitetskök

Ekeby Bruk har gjort resan från en butik med importerat kvalitetskakel från Sydeuropa till att idag leverera komplett inredning för kök, badrum, spa, bastu och förvaring. I den historiska miljön där den tidigare porslinsfabriken låg har Ekeby Bruk på nytt gjort upsaliensisk design känd med det egna varumärket Vida by Ekeby Bruk.

Vi besöker butiken som ligger i det anrika tegelbruket Ekeby Bruk från 1886, där den världskända porslinsfabriken Upsala-Ekeby etablerades 1911. I Ekeby Bruks stora butik får man en känsla av historiens vingslag mitt ibland moderna köks- och badrumsmiljöer.

– Vi har byggt upp butiken under 20 år, med målsättningen att det ska vara en plats där man kan gå runt och bara må bra. Vår butik är inte en traditionell butik, utan en plats för inspiration med utställningar i fina miljöer. Vi har fått många förfrågningar om att flytta till andra handelsområden men det känns rätt att ligga kvar just här. Det knyter an till våra kärnvärden att inte efterlikna alla andra och att våga gå mot strömmen. För oss är det viktigt att ta vara på arvet från Upsala-Ekeby med kvalitetskänsla och design, förklarar Ekeby Bruks VD Nils Brolin.