Historia

Framtidens hem hittar du i anrik miljö hos Ekeby Bruk

I den anrika och välbevarade bruksmiljön strax utanför Uppsalas stadskärna ligger köks- och badrumsbutiken som bjuder på många överraskningar – Ekeby Bruk. Här finns inte bara inredning till kök och badrum från Europas ledande varumärken, utan även det egna varumärket Vida som gjort Ekeby Bruk känt långt utanför stadsgränsen.
Det hela började i slutet av 1990-talet då de två kakelentusiasterna och kompanjonerna Nils Brolin och Darek Boczar fick en idé. I sitt arbete med att sätta kakel och klinker i lägenheter och villor runt om i Uppsala såg de bristen på variation och kvalitet. Allt de såg var vitt blankt kakel, ibland med inslag av någon enfärgad rad. De bestämde sig då för att börja importera kakel från länderna runt Medelhavet där kakeltraditionen sträcker sig tusentals år tillbaka i tiden.

– Vi blev snart kända för vårt annorlunda och spännande sortiment. Många tror fortfarande att Ekeby Bruk är en liten butik som bara säljer spännande kakel, säger Nils Brolin, vd för Ekeby Bruk.

Idag har butiken växt på många olika sätt. Sortimentet består av en bredd och variation av kvalitetsvarumärken för kök, badrum, förvaring, basturum och ute-spa. När våra kunder kommer hit och ser vår butik blir de ofta positivt överraskade, berättar Nils Brolin.

Ekeby Bruk är idag en ledande och erkänd leverantör i hela Sverige. En av anledningarna till det är det egna varumärket Vida och de egendesignade köken av hög kvalitet förklarar Nils.

Det är många gånger nyetablerade varumärken kommer och knackar på dörren till vår butik, vilket är fantastiskt roligt och ger oss möjlighet att vara först ut med nya produkter, säger Nils.