Vanliga frågor kök

Kök

Kan man köpa bänkskiva hos er?

Ja. Att välja en passande bänkskiva är avgörande för att skapa rätt känsla i ert kök. Vi säljer i stort sett alla typer av bänkskivor. Som kvartskomposit, natursten som marmor, granit, kalksten. Även träbänkskivor och rostfria bänkskivor. Noga utvalt av oss för att garantera den högsta kvalitén.

Vad är Corian?

Corian är ett kompositmaterial som består av naturliga mineraler, akryl samt pigment. Corian är ett porfritt material, passar därför utmärkt som bänkskiva i kök, badrum och tvättstuga. Corian kan fräsas, formas och sammanfogas till valfri design utan synliga fogar.

Hur fungerar en downdraft fläkt?

En downdraft fläkt, det vill säga en häll med integrerad fläkt fungerar så här. Med hjälp av högt luft flöde drar den tyst och effektivt ner fett, ånga och matdos ner i den integrerade fläkten. En downdraft spishäll har många funktionella fördelar. Tysta, lätta att rengöra, fri sikt och även möjlighet till valfri köksdesign.

Vad är en kombiugn?

En kombi ugn är en ugn som kombinerar olika typer av uppvärmning. Det kan vara kombi/ångugn, matlagning med både ånga och varmluft. Kombi/mikro kan bland annat ha inbyggd mikro, varmluft, grillfunktion samt andra smarta funktioner.

Måste man ha diskmaskinavstängning?

Enligt regelverkets vattenregler måste en diskmaskin installeras med diskmaskinavstängning ovan bänkskiva. Om ej köksblandaren har diskmaskinavstägning så går det lika bra att ha en elektronisk avstängnings puck som har fjärrstyrd avstängningsmekanism.

Gör ni hembesök för köksplanering?

Vi strävar alltid efter att det ska bli ett toppresultat, därför gör vi hembesök vid köp av kök hos oss. Vi mäter då upp exakta mått av rummet. Erfarenheter visar att besöket oftast resulterar i nya idéer vilka kan hjälpa till att förverkliga dina önskemål.

Vad kostar ett kök?

Vad kostar köket är en vanlig fråga. Lika vanlig som den är svår att besvara eftersom det är i stor utsträckning är du själv som avgör svaret. Valet av planlösning, materialval definierar priset i slutändan. För att få en rätt prisbild behöver vi efter era önskemål rita upp köket i vårt ritprogram.